Vertaistuki

Vauva-aika ei ole kaikissa perheissä elämän parasta kulta-aikaa. Refluksitaudin kanssa kamppaileva vanhempi kohtaa todennäköisesti monenlaisia tunteita omassa arjessaan. Me olemme tässäkin niin kovin erilaisia: joku menee eteenpäin tasaisesti, hiukan hammasta purren, toisen tunneskaala heittelee laidasta laitaan. Tunteiden kanssa eläessä on hyvä muistaa kuitenkin se, että ei ole olemassa oikeaa tai väärää tunnetta. Jokainen meistä saa tuntea juuri niin kuin tuntee.

Kokemusten vaihtoa, arjen iloja ja suruja

Lapsen refluksi vaikuttaa koko perheen elämään. Vertaistuen avulla refluksilasten vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan ja tuntea keskinäistä yhteenkuuluvuutta. Vertaisuuden ydintuntemus voisi olla puettavissa muotoon: ”en ole yksin, sillä monet muutkin ovat kokeneet saman”.

Toisen refluksivanhemman voi luottaa ymmärtävän sellaistakin, mitä ulkopuolisen tuntuu olevan mahdoton käsittää. Vertaisryhmissä saadut erilaiset näkökulmat voivat auttaa ymmärtämään tilanteita uudella tavalla. Vertaistuki on yksi keino saada vahvistusta omaan jaksamiseen.

Refluksilasten vanhemmille oma keskusteluyhteisö Facebookissa

Refluksilasten Facebook-ryhmä on hyvä nopean sekä pitkäaikaisen vertaistuen lähde. Siellä voit keskustella omalla nimellä, turvallisesti vertaisten kanssa.

Alla löydät vertaistuki- / keskusteleryhmät sekä pienten että isojen lasten refluksiin liittyen.

Keskusteluryhmä vauvojen ja pienten lasten vanhemmille

Refluksilapset-ryhmä Facebookissa on Refluksilapset ry:n perustama keskusteluryhmä jossa voi keskustella lasten refluksista ja sen liitännäisvaivoista sekä perheen jaksamisesta.

Ryhmä on suljettu, joten ainoastaan ryhmään hyväksytyt jäsenet voivat lukea kirjoituksia. Edellytämme, että keskustelut ovat luottamuksellisia ja salassapidettäviä.

Keskusteluryhmä isompien lasten vanhemmille (2–3 vuoden iästä eteenpäin)

ISOMMAT REFLUKSILAPSET -ryhmä on Refluksilapset ry:n perustama keskustelufoorumi, jossa voi keskustella isompien lasten refluksioireilusta ja niiden liitännäisistä. Ryhmä on suunnattu noin 3-vuotiaiden ja heitä isompien refluksikkojen vanhemmille.

Ryhmä on suljettu, joten ainoastaan ryhmään hyväksytyt jäsenet voivat lukea kirjoituksia. Edellytämme, että keskustelut ovat luottamuksellisia ja salassapidettäviä.